Blogi

15.3.2023

Intranetin sisältösuunnittelu moderniin SharePointiin – mitä pitää huomioida?

Intranetin sisältösuunnittelu moderniin SharePointiin eroaa monin tavoin ns. perinteisestä verkkosivuston sisältörakennesuunnittelusta. Mitä siinä pitää huomioida?
10.10.2021

Case Posti: Intranet ja sisäinen some jokaisen postilaisen taskuun

Uudistimme yli 10-vuotiaan intranetin sisältöineen kaikkineen moderniin SharePointiin ja teimme dialogiloikan ottamalla käyttöön Yammerin.
25.1.2021

Case: Purmo Groupille ensimmäinen intranet, yhdeksällä kielellä

Purmo Groupille tuotettiin yrityksen ensimmäinen globaali intranet sattumalta juuri ajallaan tukemaan korona-pandemiaan liittyvää viestintää. Minulla oli ilo toimia projektipäällikkönä tässä toteutusprojektissa. Visuaalinen ja innostava intranet tavoittaa koko henkilöstön (n. 3300) toimistolta tehtaisiin ja palvelee sekä lokaaleja viestinnän tarpeita että globaalia […]
23.2.2020

Case: Åbo Akademin intranet-uudistus – O365:llä yhteisöllisempää viestintää

Åbo Akademi modernisoi digitaalisen sisäisen viestintänsä kohti avoimempaa ja yhteisöllisempää toimintatapaa. Intranet-projektissa uudistettiin viestinnällinen intranet moderniin SharePointiin ja käyttöönotettiin Yammer ja Teams. Minulla oli ilo toimia projektissa ulkoistettuna projektipäällikkönä ja asiantuntijana. Uusi viestinnällinen intranet, Intra, tarjoaa sekä henkilöstölle että opiskelijoille […]
21.8.2019

Syksyn 2019 intranet-tapahtumat. Tapahtumavinkit sisäisen viestinnän ja kollaboraation kehittämiseen

Koostin tähän postaukseen syksyn seminaari- ja koulutusvinkit intranetien ja digitaalisten työympäristöjen kanssa toimiville. Törmätään tapahtumissa!
19.2.2019

Ei enää yhtäkään pieleen mennyttä tietojärjestelmän käyttöönottoa!

Usein kuulee sadattelua epäsopivista tietojärjestelmistä, kauheista käyttöliittymistä ja epäonnistuneista käyttöönotoista. Miksi näin tapahtuu? Mikä tähän johtaa?
15.1.2019

Benchmarkkaa digitaalinen työympäristösi tai intranetisi!

Minulla on ilo ja kunnia toimia globaalin IntraTeam Digital Workplace Benchmarkin partnerina Suomessa. Jo yli 230 organisaatiota on kehittänyt intraansa benchmarkin avulla! Tulosten avulla intranet-tiimi arvioi oman intranetinsä potentiaalisia kehityskohteita ja vertaa intranetiään muiden organisaatioiden sekä oman toimialansa introihin. Tulosten […]
7.1.2019

Kevään 2019 intranet-koulutuksia ja -tapahtumia

Mikäli työsi liittyy intraneteihin ja digitaalisiin työympäristöihin, suosittelen katsastamaan seuraavat tilaisuudet kevään seminaari- ja koulutustarjonnasta. Lisäyksiä koulutustarjontaan tulee kevään mittaan vielä touko- ja kesäkuulle!
21.11.2018

Keskity vakiinnuttamiseen, älä lanseeraustoimiin (Onnistunut käyttöönotto, osa 1)

Mainiota, jos olette pyöräyttäneet hauskan ”New ways of working” -kampanjan ja saaneet henkilöstön huomion ja kiinnostuksen heräämään uusiin digitaalisiin kollaboraatiovälineisiinne! Ohjaatte henkilöstöä kokeilemaan, oppimaan ja näkemään hyötyjä. He syventävät osaamistaan koulutuksissa, valmennuksissa, etäinfoissa ja tiimipalavereissa. Panostaminen lanseeraukseen on äärimmäisen tärkeää, […]
15.11.2018

Mikä on digitaalinen työympäristö?

Puhun paljon digitaalisesta työympäristöstä. Toisinaan käytän digitaalista työympäristöä ja intranetiä synonyymeinä. Mitä digitaalisella työympäristöllä oikein tarkoitetaan?